dinsdag 27 april 2021

Feestje! En: leve de koning en de Koning

 

2020

We schrijven het jaar 2020. Het is prachtig weer: de zon schijnt aan een helderblauwe lucht, het is een graad of 14 denk ik. Ideaal weer om buiten te zijn, maar ik zit binnen. Het is Koningsdag, leve de koning. Met dank aan zijn verjaardag hebben we een vrije dag. Door alle maatregelen is Koningsdag omgedoopt in Woningsdag. Helemaal niet erg. Sowieso kan ik als single mijn gang gaan, hoef ik niet per sé met iemand rekening te houden. Maar dit komt wel heel goed uit. Niet in de verleiding gebracht door vrijmarkten, door een koninklijke tour, door oranjeconcerten heb ik alle tijd. Ik zie me nog zitten, aan tafel. Laptop voor me. Ontwerpen, schrijven, schaven, foto’s zoeken. En dan ’s middags even voor vier uur is ‘ie in de lucht: mijn eigen website!

 


Dit is een foto die ik er van maak met mijn telefoon. Heel mooi is de datum van 27 april in beeld. Blij, trots, maar ik deel het nog met niemand. Dat is wel typisch mij: zelf doen, zelf uitvinden, en pas delen en vertellen als het klaar is. Want het is nog niet ‘af’ en ik werk er de weken daarna verder aan. Op 1 juni maak ik het dan bekend.


Terugblik

Vandaag dus een feestje, want mijn website is 1 jaar in de lucht.

 



Ruim 4455 bezoekjes verder (leuk getal). 49 blogs heb ik gepost, dus dit is ook nog eens blog nummer 50.

De website kreeg een ondertitel. Om in 1 zin duidelijk te maken wat ik doe en wat ik graag wil bereiken. Die ondertitel werd: met gedichten en fotoverhalen Licht uitstralen. Licht, inderdaad geschreven met een hoofdletter. Licht van God. Licht waardoor wij kunnen leven. Licht van de Koning. Dank aan de Koning Die ons vrijheid geeft. Niet maar één vrije dag, zoals op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar telkens weer zet Hij ons in de vrijheid. Kiezen wij verkeerd, Hij helpt ons weer eruit. Kiezen wij onvrijheid, Hij helpt ons terug in Zijn vrijheid.

Het afgelopen jaar heb ik steeds weer gemerkt dat ik met mijn gedichten en fotoverhalen vaak bij dat Licht, bij God als Schepper, uit kom. Dan zie ik bloemen, en kan ik niets anders dan mij verwonderen. Dan zie ik vogels vliegen. Neem nu een zwaluw. In deze tijd komen ze weer terug uit Afrika, waar ze overwinterd hebben. Zo’n klein vogeltje, 20 gram licht, vliegt duizenden kilometers, op zoek naar nieuw leefgebied. Dan zie ik de zee, die telkens weer anders is. Water is water, zou je zeggen. En zo dacht ik ook altijd. Ik loop er nu geregeld langs. En steeds is het licht anders, zijn de kleuren anders, is het getij anders. Dan zie en spreek ik mensen. Zo verschillend, zo kostbaar, zo mooi gemaakt. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat zou jij noemen als je hier wat mag invullen?  

Ik kom vaak uit bij Gods scheppingswerk. En ik kom ook vaak uit bij Gods verlossingswerk. Door de zonde hadden wij mensen de band met God verbroken. En wij kunnen dat niet zelf herstellen. Niemand kan dat. Maar God bedacht een geniaal reddingsplan. Hij stuurde Zijn Zoon Jezus. Jezus betaalde onze schuld, waardoor de band met God weer hersteld is. Daardoor mogen wij weer leven, kunnen wij weer leven. In vrijheid.

 

Vooruitblik

In mijn eerste blogartikel schreef ik:

Wanneer ik een fotoverhaal schrijf, heb ik vaak al wel een idee wat ik er in wil verwerken, maar het verhaal komt pas écht tot stand als ik ga typen. Tijdens het schrijven ben ik vaak verbaasd over de inzichten die ik opdoe. En zo zie ik deze website ook: het is niet kant-en-klaar, maar hopelijk steeds in ontwikkeling. Door weer nieuwe foto’s te maken, fotoverhalen en gedichten te schrijven en hier te plaatsen. Het is de start van een reis, een avontuur.

Ready for take-off? Ik wel! En jij? Lees en kijk je mee?

 

En dat is echt wel gebleken in het afgelopen jaar. Het is een website die niet af is, maar steeds aangevuld wordt. Nieuwe stappen, nieuwe ‘reizen’, nieuwe avonturen. Ideeën voor nieuwe blogs liggen op de plank. Vaak moet ik mij er even toe zetten om te gaan schrijven. Al schrijvende (en strepende ;)) word ik enthousiast, krijg ik energie. Denk ik: ja, dat past er ook bij. En wordt het kiezen of ik dat in dit blog verwerk, of in een volgende. Steeds weer leeft de natuur op, loopt het uit met fris groen. Zo zie ik dit blog ook: steeds weer wordt het gevoed. Steeds weer word ík gevoed. Niet zelf verdiend, maar alles gekregen. Wat een rijkdom, wat een genade. Alle dank en eer aan de Koning. Dank ook voor jullie (stille) meelezen, jullie reacties en aanmoedigingen. Ik zie uit naar het vervolg en kan niet wachten!

 

Gras groeit

Regen vloeit

Zonnetje gloeit

Fluitekruid bloeit

Naar Hem toegegroeid

Met Hem open gebloeid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Leuk! Laat hier een reactie achter of stuur een email naar: doordeogenvanjeanet@gmail.com