zaterdag 30 december 2023

23 mooie momenten en foto's uit 2023

Het einde van het jaar. Tijd voor een terugblik. Ik beschreef voor dit blogbericht 23 mooie momenten en zocht 23 mooie foto's uit van 2023. Vooral die 23 foto's waren lastig, het had net zo gemakkelijk het dubbele kunnen zijn. Lees en kijk je mee? 

Bedankt voor het meelezen, meekijken, reageren op mijn blogs, ook dit jaar weer. Fijne jaarwisseling en alle goeds, geluk en gezondheid in 2024 gewenst! 

❤Elke maand een nachtje weg. Alle Nederlandse bewoonde Waddeneilanden heb ik bezocht dit jaar. Verder vooral in de eigen provincie. Heerlijk. Nederland en Groningen is zó mooi.

Wandelingen. Rond mijn eigen woonplaats of wat verder weg. Soms maar een half uurtje, vaak wat langer. In de regen, de zon, de sneeuw, als het gevroren had of mistig was.

Een nieuwe taak erbij op het werk. Mooi en uitdagend om te doen, en ik kan er nog heel wat stappen in maken. Blij dat ik het aangegeven heb en er ruimte voor is.

‘Groeipijn’. Pijn is niet fijn, maar het was nodig om te groeien en stappen te zetten. En gegroeid ben ik dit jaar. In hoe ik kijk naar mezelf. In hoe ik kijk naar verleden, heden en toekomst. In (zelf)vertrouwen en vertrouwen op God. Het was een pittig jaar, maar zeker de moeite waard.

Vakantie met Dit Koningskind. Dit jaar was ik ook weer vakantievrijwilliger en ging ik een week op reis met een groep mensen met een verstandelijke beperking. We hebben van alles gezien, gedaan en ook lekker ontspannen in Berg en Dal. Aanrader!

Sporten. Vaak heb ik niet zoveel zin, maar ik weet  en ervaar dat het goed is voor mijn lichaam om in beweging te komen en het (een beetje) uit te dagen. En.. het is altijd gezellig.  

Veel boeken gelezen.  Op de bank, met een kop thee en een fijn boek. Heerlijk. Eigenlijk heb ik het veel te weinig gedaan.

Veel puzzels gemaakt. Ik mag van mezelf geen nieuwe puzzelboekjes kopen totdat ik de oude boekjes allemaal uit heb. Ik kan nog wel even vooruit.

Sperwer in de tuin. Wauw, ineens zat daar een roofvogel in mijn tuin die een koolmees verschalkte. Ik keek mijn ogen uit en kon foto’s en een filmpje maken.

Sowieso word ik blij van vogels. Als ik een specht hoor ‘lachen’. Als de koolmeesjes roepen. Als de merel het hoogste lied zingt. Vogels die rondhippen in de tuin en daar hun voedsel ophalen. Roofvogels zwevend in de lucht.

Afspreken met vrienden. De ene keer appcontact, een andere keer uren bellen of een nachtje weg. Zo waardevol en gezellig. We zijn nog lang niet uitgekletst.

Vrouwenweekend met de kerk. Spelletjes, een workshop, kletsen, serieuze onderwerpen, lekker eten en drinken: alles kwam voorbij. Hopelijk volgend jaar weer.

Fotograferen. Ik heb zeker zo’n 4000 foto’s gemaakt dit jaar. Alleen al het fotograferen zelf geeft mij zoveel voldoening. Weidse uitzichten en kleine details: ik houd er van.

Schrijven. Voor mezelf, voor mijn website, voor het kerkblad. Verhalen, overdenkingen, gedichten. Voor een speciale gelegenheid, voor een speciaal iemand of ‘zomaar’.

1000 dichters marathon. Mijn optreden bij de 1000 dichters marathon mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Voor publiek en ook via een livestream uitgezonden, droeg ik een zelfgeschreven gedicht voor. Superspannend, maar zo blij en trots dat ik het gedaan heb.

Verjaardagskalender ontwerpen. Uitproberen, foto’s uitzoeken, schuiven. Promotie via sociale media. Meer verkocht dan ik gehoopt had, mooie reacties op gehad en erg leuk om te doen.

Zichtbaar worden, waarbij ik dat online soms gemakkelijker vind dan offline. Maar, zei iemand: als je online zichtbaarder wordt, word je dat offline ook. Bingo, mooie uitspraak.

Groeien en delen in het geloof. Met kerkdiensten, de Bijbelstudiegroep, mooie muziek en leuke, ontspannende activiteiten. Waardevol fundament.

Nieuw leven. Dit jaar ben ik opnieuw tante geworden, het blijft bijzonder. En ik leer zelf ook om steeds meer te leven en te genieten.

Nieuwe dingen uitproberen. Zomaar wat fröbelen, creatief bezig zijn, ontwerpen van visitekaartjes en posters. Daar wil ik ook volgend jaar graag mee aan de slag.

De hangmat die ik kocht. Zo fijn om er wat in te lezen, te luisteren of zomaar te luieren.

Zonnebril op sterkte. Had ik toch eerder moeten doen, zo fijn!

Dit blogbericht. Het helpt om terug te kijken en een glimlach te krijgen. Ik ben vast nog mooie dingen vergeten, maar dit waren er al heel veel!
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Leuk! Laat hier een reactie achter of stuur een email naar: doordeogenvanjeanet@gmail.com